top of page

Verlichting van Tenniselleboog: Zoek Deskundige Zorg bij De-Zijderoute in Nijmegen en Amsterdam West


In bruisende gebieden zoals Nijmegen, Amsterdam West en hun omliggende regio's, kan de dagelijkse sleur soms leiden tot fysieke kwalen. Een dergelijke kwaal, vaak over het hoofd gezien, is de tenniselleboog. Hoewel het exclusief voor atleten lijkt te zijn, treft tenniselleboog velen, ongeacht hun tennisvaardigheid. De-Zijderoute, met strategische locaties in Nijmegen en Amsterdam West, staat als een baken van hoop voor degenen die op zoek zijn naar effectieve behandelingen. Met hun unieke acupunctuurtechniek, IPRA123, hebben ze al talloze individuen verlichting gebracht. In dit artikel zullen we de tenniselleboog ontleden, de oorzaken ervan bekijken, en hoe De-Zijderoute vooruitgang boekt in het behandelen van deze aandoening voor de gemeenschappen in en rond Nijmegen en Amsterdam West.


1. Tenniselleboog Ontcijferd


Tenniselleboog, of laterale epicondylitis, is een aandoening waarbij het buitenste deel van de elleboog pijnlijk en gevoelig wordt. Het is het gevolg van overmatig gebruik van de onderarmspieren en -pezen, wat leidt tot ontsteking van de pezen die aan de buitenkant van de elleboog aan de onderarmspieren hechten.


2. Prevalentie en Getroffen Demografie


In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, hoef je geen tennisser te zijn om te lijden aan tenniselleboog. Het komt veel voor bij individuen in zowel Nijmegen als Amsterdam West, en hun omliggende gebieden zoals Lent, Oosterhout, Elst, Diemen, Badhoevedorp en Duivendrecht. Iedereen die betrokken is bij repetitieve pols- en armbewegingen, of het nu in sport, werk of dagelijkse activiteiten is, kan worden getroffen.


3. Veelvoorkomende Oorzaken en Triggers

  • Herhaalde Beweging: Banen of hobby's die repetitieve armbewegingen vereisen, zoals schilderen of viool spelen.

  • Onjuiste Techniek: Verkeerde technieken gebruiken bij activiteiten, vooral bij racketsporten.

  • Leeftijd: Mensen tussen de 30 en 50 jaar worden vaker getroffen.

4. De Expertise van De-Zijderoute in Verlichting van Tenniselleboog


De-Zijderoute, met gebruik van hun IPRA123 acupunctuurtechniek, loopt voorop in het bieden van verlichting van tenniselleboog. Deze methode bereikt zijn effectiviteit door ontstoken pezen en de spieren van de onderarm te richten, wat sneller herstel bevordert.


Casestudie: Leon, 42 jaar, een Amsterdammer

  • I (Intake): Leon, een ambachtsman, klaagde over ernstige elleboogpijn die zijn werkzaamheden hinderde.

  • P (Pijnbeoordeling): Zijn pijnniveau was constant een 8 op 10, erger wordend tijdens handmatige taken.

  • R (Relief/Verlichtingstechniek): Het team van De-Zijderoute in Amsterdam paste de IPRA123 acupunctuurmethode toe, gericht op het verlichten van peesontsteking.

  • A (Actie en Aanpassing): Gedurende een periode van vijf weken werd Leon met precisie en zorg behandeld, waarbij de behandeling werd aangepast op basis van zijn vooruitgang.

Resultaat: Aan het einde van zijn sessies ervoer Leon een aanzienlijke vermindering van de pijn, waardoor hij zijn werkkracht terugkreeg.


5. Preventieve Maatregelen en Verzorgingstips

  • Oefening: Het versterken van de onderarmspieren kan voordelig zijn.

  • Juiste Techniek: Zorg ervoor dat de juiste technieken worden gebruikt tijdens fysieke activiteiten om spanning te minimaliseren.

  • Rust: Geef je arm voldoende rust als je enige pijn begint te voelen.

  • Draag Beschermende Uitrusting: Het gebruik van elleboogbanden of -braces kan helpen bij het uitvoeren van repetitieve bewegingen.

6. Afsluitende Gedachten


Voor degenen die wonen in en rond Nijmegen en Amsterdam West, hoeft tenniselleboog geen langdurige strijd te zijn. Klinieken zoals De-Zijderoute, met hun mix van traditionele wijsheid en innovatieve methoden, bieden effectieve verlichting. Dus als tenniselleboog je dagelijkse routines hindert, onthoud dan dat deskundige zorg vlakbij is in Nijmegen en Amsterdam West.

0 views0 comments

Contact Us

Zohar Steg - Acupunctuur Amsterdam en Shiatsu Oil Massage

Amsterdam Clinic

Schaepmanstraat 104

1051JG, Amsterdam

Tel: 06-36303955

E-mail: stegzohar@gmail.com

Opening times in Amsterdam:

Monday: 12:00 - 20:00
Tuesday: 11:00 - 20:00

Thursday: 14:00 - 20:00

Nijmegen Clinic:

 

Gerard Noodtstraat 119
6511 ST Nijmegen
Tel: 06-36303955
E-mail: stegzohar@gmail.com


Opening times in Nijmegen:

Zohar Steg (Acupuncture):
Wednesday: 10:00 - 19:00
Friday: 10:00 - 17:00

Marganit Steg (Massage):
Monday: 11:30 – 19:00
Thursday: 11:30 - 19:00

 

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

©2021 by Zohar Steg.

bottom of page